Saját modemet fejleszt az Apple

Vágólapra másolva!
Az iPhone készülékekbe kerül majd az Apple házon belül fejlesztett modeme.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek alatt sokat nőtt az Apple, eközben pedig igyekezett függetlenedni a beszállítóitól és az alkatrész-gyártóktól. Éppen ezért mára saját processzort és GPU-t használ, többek között. A Bloomberg jelentése szerint rövidesen bemutatja az Apple a saját modemét is.

Az Apple a múlt hónapban 10 állást hirdetett meg, amelyben hardveres és szoftveres mérnököket keres vezeték nélküli alkatrészek tervezéshez. Ezúttal az LTE, Bluetooth és 5G terén tapasztalt szakemberekre vadászik a cég. Vagyis szinte biztosan közeledik az új Apple modem, ami a jövőbeli iPhone készülékekbe kerül.

Forrás: The Sweet Setup

A várakozások szerint az Apple 2020-ban dobja piacra az első 5G-s iPhone-okat, de még Intel chippel. Amennyiben a fejlesztések sikeresek, akkor az Intel lapkát Apple modemre cserélnék. Ezzel az Apple függetlenebbé válna a külső cégektől, illetve jogdíjakat sem kellene fizessen. Még jobb, hogy egyedi megoldást kínálna a piacon, ami egyben a költségek fölött is teljes kontrollt garantál. Valamint újabb ok lenne ez az áremelésekre, hogy magasabb legyen a haszonkulcs.