Keservesen lassan csökken a videokártyák ára

nvidia geforce gtx 1070 ti videokártya grafikus kártya pascal gpu
NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
Vágólapra másolva!
Várat magára az NVIDIA középkategóriás kínálatának a megújulása.
Vágólapra másolva!

A videokártyák árait rendszeresen böngészőknek feltűnhetett, hogy az elmúlt hónapokban lassan, de biztosan megkezdődött a grafikus vezérlők árának a csökkenése, bár közel sincsenek még azon a szinten, ahol lenniük kellene. A problémát a hosszú időn keresztül dübörgött kriptoláz okozta: a bányászok raklapszámra vásárolták a céljaiknak potenciálisan megfelelő termékeket, ezzel pedig globális kártyahiányt idéztek elő.

NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti Forrás: NVIDIA

A tömeges kártyafelvásárlás ugyan már az év első felében befejeződött, de a kriptobányászat aránylag hirtelen lecsengése miatt eszméletlen mennyiségű termék maradt a kártyagyártók és a forgalmazók nyakán. Ezektől nyilván meg akarnak szabadulni még azelőtt, hogy piacra kerülnének következő generációs modellek.

Méghozzá semennyi, vagy minimális anyagi veszteséggel.

Az NVIDIA vezérigazgatója a vállalat legújabb pénzügyi beszámolójának részletezésekor közölte a részvényesekkel, hogy a cég idén befejezi a Pascal GPU-t használó, középkategóriás videokártyák grafikus processzorainak a gyártását, azonban szükség lesz egy-két negyedévre, mire kielégítő mértékben elfogynak a legyártott grafikus vezérlők.

Ebből rendkívül valószínű, hogy a Turing architektúrát használó, középkategóriás GeForce videokártyák csak valamikor a jövő év közepe táján kerülhetnek piacra.

Nemrég az AMD vezérigazgatója is hasonló véleménynek adott hangot, állítása szerint kell még néhány negyedév a meglévő kártyakészletek értékesítéséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!