Krízishelyzetbe került a Samsung a mobilpiacon

Vágólapra másolva!
A mobilos divízió vezetője bevallotta, hogy krízisbe kerültek - a Galaxy S10 segíthet.
Vágólapra másolva!

A Samsung a memóriachipek és a kijelzők eladásainak köszönhetően pénzügyi rekordot rekordra halmozott az elmúlt időszakban, ugyanakkor a mobilos üzletága számára egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a kínai gyártók és a globális piac átmeneti lassulása. A jelentések szerint az új Galaxy csúcskészülékek nem olyan menők, mint régen.

A Galaxy A és Galaxy J széria nem tudja tartani a lépést népszerűségben a Huawei és a Xiaomi termékeivel, leginkább a vételárak miatt. Hasonló gond mutatkozott a Galaxy S9, Galaxy S9+ és Galaxy Note 9 modelleknél is.

Forrás: Unbox.ph

Mindez nagy nyomást gyakorol a Samsung mobilos részlegére, illetve a Galaxy S10-re és az összehajtható Galaxy F-re.

A Samsung mobilos részlegének elnöke nemrég elismerte, hogy a divízió krízishelyzetbe került. Koh Dong-jin maga használta ezt a szót a helyzet jellemzésére, ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy sikert érjenek el a közelgő új csúcsmobilokkal.

Egyes vélemények szerint a helyzet annyira rossz, hogy akár elnököt is cserélhetnek a mobilos divíziónál. A jelenlegi vezetőt sok dologért hibáztatják, de a jövőben állítólag a fogyasztói véleményekre is többet ad majd, illetve jobban odafigyel azokra a fejlesztések előtt.