Jön Linuxra és Macre a Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Vágólapra másolva!
Lara Croft legújabb kalandja is megjelenik a rendszerekre.
Vágólapra másolva!

Részben feltehetően a Steam multiplatformmá válásának köszönhetően az elmúlt években sorra érkeznek a Linux és macOS rendszerekre is átírt, nagy költségvetésű videojátékok. Sajnos az említett platformokat továbbra sem kezelik prioritásként a játékok kiadói és fejlesztői, így elég elég sokat kell várni a termékeik átportolására. Ettől függetlenül már a jelenlegi állapot is jelentős előrelépésnek mondható, enyhén szólva sem lettek elkényeztetve a kérdéses rendszereken játszani próbálók.

Shadow of the Tomb Raider Forrás: Square Enix

A Feral Interactive közölte, hogy újabb big budget címet jelentet meg Linux és macOS rendszerekre, a konzolokra és windowsos számítógépekre most szeptember közepén kiadott, általunk is tesztelt Shadow of the Tomb Raidert. Hatalmas meglepetésnek nem mondanánk a fejleményt, elvégre a 2013-as Tomb Raidert, majd a Rise of the Tomb Raidert is megjelentette az alternatív számítógépes rendszerekre a vállalat.

Sajnos kiadási dátumot és rendszerigényeket egyelőre nem tudunk mondani, a Feral csupán annyit közölt, hogy az új Tomb Raider valamikor 2019-ben fog elérhetővé válni a kérdéses platformokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!