Most épp ez blokkolhatja az új Windows 10 telepítését

laptop notebook
Vágólapra másolva!
Pontosabban még mindig, bő másfél hónapja ismert az Intel driver hibája.
Vágólapra másolva!

Nagyon nem akar összejönni a Microsoftnak a Windows 10 October 2018 Update kiadása. Az adatvesztési hiba miatt eredetileg visszavont, nemrég viszont újból kiadott óriásfrissítés elméletileg már széles körben telepíthető a jelenleg Windows 10-et futtató számítógépekre, de továbbra is elég sok olyan PC van, amelyekre kompatibilitási gondok miatt nem installálható.

Forrás: Bruce Mars / Pexels

Két ilyen hibáról már beszámoltunk a hét elején: a Radeon HD 2000/4000 grafikus vezérlők illesztőprogramja és a Trend Micro egyes vállalati biztonsági szoftverei is inkompatibilisnek bizonyultak vele, a problémák megoldásáig a szoftvereket használó gépekre nem telepíthető a Windows Update-en keresztül a rendszer.

Emellett most kiderült, hogy továbbra is fennáll egy olyan hiba, amelyről az új Windows 10 első kiadásakor már írtunk: az integrált Intel HD Graphics / Iris videovezérlők meghajtójának két verziója (24.20.100.6344 és 24.20.100.6345) blokkolja az October 2018 Update telepítését.

Jó hírrel és rossz hírrel is tudunk szolgálni az ügyben.

A jó hír, hogy az inkompatibilitási problémát az Intel már október elején megoldotta, így aki képes telepíteni a cég által közvetlenül elérhetővé tett meghajtóprogramot az eszközére, az utána rögtön installálhatja az új Windows 10-et.

A rossz hír, hogy ezt nem mindegyik előre összeállított asztali PC vagy notebook esetében lehet megtenni. Az érintett termékekre csak a gyártójuk által testre szabott grafikus driver telepíthető, így ha a gyártó még nem adta ki a legújabb verziót, akkor nem igazán tudnak mit tenni a felhasználók.

A kalandorok megpróbálhatnak telepíteni egy az említetteknél régebbi grafikus meghajtót az eszközeikre, de nem garantált a siker.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!