Minden korábbinál több memóriával és tárhellyel jöhet a Galaxy S10

Vágólapra másolva!
Nem kizárt, hogy a limitált kiadású Samsung Galaxy S10 kap majd annyi memóriát és tárhelyet, amennyit korábban okostelefonban még nem láttunk. A kérdés csak annyi, hogy szükség van-e rá?
Vágólapra másolva!

Az viszonylag nyilvánvaló, hogy a Galaxy S10 a Samsung legújabb központi processzorát használja majd, így nagyon erős lesz. Most azonban a GF Securities nevű kínai piaci elemző cég arról beszélt, hogy a telefon a memóriáját és a tárhelyét tekintve is kiemelkedik majd a mezőnyből.

Egészen konkrétan azt mondja a GF Securities, hogy a Galaxy S10-ben 12GB memóriát és 1TB tárhelyet találunk majd.

Ez nagyon merészen hangzik, hiszen jelenleg 8GB memória és 512GB tárhely a legtöbb, amit piacon lévő okostelefonban találhatunk. Ráadásul több helyről szivárogtam már ki korai teszteredmények, melyekben az látszik, hogy a Galaxy S10 Plusnak 6GB memóriája van.

Forrás: Origo

Korábban azonban már értesültünk róla, hogy a Samsung tervez egy kifejezetten limitált, 5G-s hálózatokat támogató kiadást is az új csúcstelefonjából, így nem kizárt, hogy a brutális mennyiségű memóriát és tárhelyet csak ez a változat kapja majd meg, míg a sima "polgári" kiadások visszafogottabbak lesznek.

Mindenesetre jelenleg 6GB-nál több memória nem kifejezetten indokolt az Android röccenésmentes futtatásához, a 8GB pedig már-már feleslegesen sok.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Samsung az utóbbi egy-két évben nagyon ráerősített arra, hogy a csúcstelefonjait dokkolt állapotban már-már szinte teljes értékű PC-ként lehessen használni, ott pedig minden plusz memória jól jön.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!