2020-ig biztosan nem lesz 5G-s iPhone

2018.12.05. 06:36

A Bloomberg szerint az Apple 2020-ig biztosan nem vált 5G-re.

A következő-generációs technológiákat általában utolsóként építi be a termékeibe az Apple, és így lesz az 5G-nél is a jelek szerint. A második-generációs iPhone nem támogatta az addigra elérhető 3G-t, a 4G pedig 2 év késéssel, csak az iPhone 5-ben vált elérhetővé.

Az 5G a jelentések szerint jövőre már elstartol, sőt, az év első felében jönnek az 5G-s mobilok. A Bloomberg szerint az Apple ezúttal is kivár inkább.

Forrás: Engadget

Mivel a második-generációs modemek minőségibb termékek lesznek, illetve a kezdetekben a lefedettség sem lesz az igazi, ezért az első 5G-s iPhone készülékek leghamarabb 2020-ban jelenhetnek meg. Az Apple szerint a gyenge lefedettség miatt kevesen váltanának, ez pedig komolyan ronthatná az iPhone-eladásokat.

Az Apple ráadásul komoly jogi vitában van a Qualcommal, és bár a hírek szerint hamarosan újra összeáll a két fél, a 2019-es modellekbe már eleve nem tudnának 5G-s modemet építeni, az Intel megoldása pedig nem lesz kész jövőre. A pletykák szerint az Apple saját modemet is fejleszthet.