[Frissítve] Búcsúzhat az Allo csevegőtől a Google

google allo
Nem minden esetben titkosít
Vágólapra másolva!
Hamarosan hivatalossá válhat a bezárása.
Vágólapra másolva!

A Google sok mindenre képes, de a csevegőszolgáltatásaival kapcsolatos, egyszerű és átlátható stratégia kidolgozása teljesen meghaladja a képességeit. Jelen pillanatban úgy néz ki a fogyasztói termékpalettája, hogy az Allo appja használható a szöveges chetelésre, a Duo pedig a videocsevegésre.

Google Allo Forrás: Google (YouTube)

Most úgy tűnik, hogy nagyon hamarosan a cég bejelenti majd nem csak az Allo, de a továbbra is elérhető Hangouts leállítását.

A Hangouts volt az Allo elődje, de még mindig nem kapcsolták le.

Helyettük a felhasználók egyrészt hozzáférést kapnak majd a jelenleg csak az üzleti ügyfelek számára elérhető Hangouts Chat and Meet szolgáltatáshoz, plusz az Allo funkcionalitásának jókora része már bekerült az Android gyári Üzenetek alkalmazásába is.

Az már jó kérdés, hogy mindezt hogyan próbálja majd eladni a Google, hiszen az Üzenetek alkalmazás csak akkor használható klasszikus chatelésre, ha a csevegőpartnerek mobilszolgáltatói és mobiljai is támogatják az RCS (Rich Text Messages) szabványt, ami a legegyszerűbben az SMS 2.0-nak titulálható.

A Google csevegőkáosza most már olyan szintre hágott, hogy nem csak az átlagos fogyasztók, de a technológia iránt érdeklődők sem képesek követni, hogy mi történik.

A többség már ott lemaradt, hogy egyáltalán mi szükség volt az Allo és a Duo létrehozására, mikor a Hangouts rendelkezett mindkettő funkcionalitásával.

Frissítés: most már hivatalos, jövő márciusban a Google lekapcsolja az Allót. Ezen a weblapon olvasható, hogy a felhasználók miként menthetik ki belőle a csevegéseiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!