Óriásit bakizott a OnePlus

Vágólapra másolva!
Mégsem a OnePlus dob piacra elsőként Snapdragon 855-alapú okostelefont.
Vágólapra másolva!

A Snapdragon 855-ös csúcslapka bemutatója után a OnePlus és a Qualcomm közölték, hogy Európába elsőként hoz 5G-s okostelefont a OnePlus, ráadásul ettől a gyártótól kapunk majd elsőként Snapdragon 855-alapú okostelefont is.

Ez sokakat meglepett, elvégre mindegyik androidos gyártó pályázik erre a chipre. Bár a OnePlusnak van esélye, hogy megelőzze a Samsungot, az LG-t, a Xiaomit és a Motorolát, azt mégsem garantálják, hogy elsők lesznek.

Forrás: Qualcomm

Az Engadget felfedezte ugyanis, hogy a Qualcomm Tech Summit alkalmából valójában azt akarták közölni a felek, hogy a OnePlus 7 (vagy legyen bármi más a neve) az elsők között lesz elérhető Snapdragon 855-ös chippel.

A pontatlan megfogalmazást fordítási hiba eredményezte, amit állítólag a Qualcomm nem volt hajlandó kijavítani, mert nem rajtuk múlik, hogy ki mit állít, és ki lesz az első.

A OnePlus elnézést kért a félrekommunikációért, és megerősítette, hogy az elsők között fér majd hozzá a Snapdragon 855-höz.

Az pedig nem sokat számít, hogy melyik gyártó lesz az első, elvégre néhány hetes eltéréssel igazi dömping indul majd, ha egyszer elérhetővé válik a Snapdragon 855.