Commodore 64-re is megjelent a Farming Simulator

farming simulator c64 edition
Farming Simulator C64 Edition
Vágólapra másolva!
Egy magyar demoscene csapat készítette a különleges változatot.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években óriási népszerűségre tettek szert az időnként meglepően prózai tevékenységeket szimuláló játékok, az egyik úttörő és gáttörő cím a Farming Simulator volt. A címéből sejthetően a német Giants Software által jegyzett játéksorozat mezőgazdasági munkát szimulál, a játékosoknak például be kell pattanniuk a traktorjukba, hogy elvégezzék az aratást.

Farming Simulator C64 Edition Forrás: Giants Software / Singular Crew

A napokban megjelent a Farming Simulator 19, a vállalat pedig promóciós célból készíttetett belőle egy Commodore 64 mikroszámítógépre írt változatot.

Ebben le kell aratni a termést, a befolyt pénzből pedig magokat, gépeket és üzemanyagot kell vásárolni.

Túlságosan nagy csodára nem kell számítani, a 36 éves hardver egy csöppet limitálta a készítők mozgásterét, bár a játék grafikája meglepően jól néz ki, és általánosságban véve egész szórakoztatónak tűnik.

Hazai vonatkozása is van a projektnek, a Farming Simulator C64 Editiont a magyar Singular Crew demoscene csapat készítette.

A játék 4,99 euróért megvásárolható digitálisan a Giants Software webes boltjában. Sejthetően összecsomagolták egy C64-emulátorral, nem szükséges egy Commodore 64-gyel rendelkezni a futtatásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!