Négy Xbox jöhet a következő két évben

microsoft xbox one x játékkonzol project scorpio
Microsoft Xbox One X
Vágólapra másolva!
Már tavasszal piacra kerülhet az optikai meghajtó nélküli modell.
Vágólapra másolva!

A remek microsoftos forrásokkal rendelkező Thurrott a napokban érdekes írással szolgált az Xbox rajongóinak, továbbá a konzol megvásárlása iránt érdeklődőknek. A publikáció szerint a következő két év során összesen négy darab új Xbox hardvert kíván piacra dobni a Microsoft, ráadásul az első akár már jövő tavasszal elérhetővé válhat.

Microsoft Xbox One X Forrás: Microsoft

A kérdéses modell a Maverick kódnévre hallgat, ez lehet az eddigi legolcsóbb Xbox One, a költséghatékonyság jegyében elvileg optikai meghajtó sem lesz benne. Emiatt persze csak digitálisan megvásárolt játékok futtatására ad majd lehetőséget. Korábbi pletykák szerint az olyan vásárlók, akik már rendelkeznek bolti Xbox One játékokkal, azok ingyen becserélhetik majd a fizikai kópiáikat az Xbox áruházában beváltható licenckulcsokra,

így tudnak majd játszani a korábban már megvett játékaikkal.

Ezzel nincs vége a jövő évi felhozatalnak, a hírek szerint érkezik majd egy újabb (és valószínűleg utolsó) revízió az Xbox One S-ből. Ez annyiban különbözhet a jelenleg kapható modelltől, hogy olcsóbban lehet majd gyártani, de rendelkezni fog optikai meghajtóval.

Az igazi izgalmak persze 2020-ban várhatóak, az informátorok szerint kettő darab következő generációs Xboxot kíván piacra dobni a Microsoft.

Az Anaconda kódnevű lehet az Xbox One X next-gen megfelelője, míg a Lockhart kódnevű társát az Xbox One S közvetlen utódjának mondják. A Lockhart hardveresen gyengébbnek ígérkezik, cserébe viszont kedvezőbb árcédulát kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!