Részben betiltották Németországban az iPhone mobilokat

Apple sales iPhone 8 and 8 Plus in Japan Japan APPLE Tokyo Iphone 8 Omotesando Avenue telecom shop
TOKYO, JAPAN - SEPTEMBER 22 : Customers inspect new iPhone 8 and plus models at a telecom shop in Omotesando Avenue in Tokyo, Japan on September 22, 2017. Apple sales its new iPhone models Apple 8 and 8 plus through famous stockiest at the high-end shopping neighborhoods in Tokyo, and will start to sale in Japan the New Iphone X in the beginning of the month on October 2017. David Mareuil / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül aki szeretne, az vásárolhat a régebbi modellekből.
Vágólapra másolva!

Újabb mérföldkőhöz ért a Qualcomm és az Apple nemzetközi jogi háborúja. Az alperes Apple szerint jelentős licencdíjakat jogtalanul vagy unfair módon követelő, továbbá a piaci versenyt korlátozni próbáló Qualcommnak sikerült részlegesen betiltatnia egyes régebbi iPhone mobilok németországi forgalmazását. Emiatt a napokban az ország mind a tizenöt Apple Store-jának a polcairól eltűnnek majd az iPhone 7 és iPhone 8 modellek.

A kép csak illusztráció Forrás: Anadolu Agency/David Mareuil

Az idén bejelentett iPhone XS / XR mobilokat nem érinti a Qualcomm részleges jogi győzelme, ráadásul a különféle elektronikai üzletek és mobilszolgáltatók továbbra is árulhatják az említett készülékeket.

Gyakorlatilag csak annyit ért el a Qualcomm, hogy az Apple közvetlenül nem forgalmazhatja Németországban a mobilokat.

A bíróság egy potenciálisan megsértett hardveres szabadalom alapján rendelte el a készülékek közvetlen értékesítésének a leállítását. Az ügy érdekessége, hogy nem az Apple sérthette az energiatakarékossági funkciót leíró szellemi tulajdont, hanem a telefonokba hálózati vezérlőt szállító Intel és Qorvo.

Az Apple idén már kiadott egy szoftverfrissítést a németországi jogi háborúja miatt, akkor a telefonkönyben való keresés módján változtatott, nehogy felfüggessze a müncheni bíróság az iPhone-ok értékesítését. Emellett állítólag Kínában is ugyanezen okból változtatta meg az iOS egyes animációit, ott is perli a Qualcomm.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!