Visszafoglalhatja az íróasztalát a Samsung monitorával

samsung space monitor office desk
Samsung Space Monitor
Vágólapra másolva!
Jó lehet a keskeny vagy több mindenre használt asztalokra.
Vágólapra másolva!

A katódsugárcsöves monitorok kihalása óta a számítógépes asztalokra a korábbinál határozottan több minden pakolható, de azért a nagy átlójú, lapos kijelzők is kényelmesen elfoglalják vagy blokkolják az asztalok hasznos felületének a jókora részét. Ez a többség számára nem nagy probléma, de vannak olyanok, akik rendszeresen hasznát tudnák venni a felületnek, lényegében jól jönne nekik egy klasszikus íróasztal.

Samsung Space Monitor Forrás: Samsung

A Samsung most előállt egy ügyes megoldással, az először a CES 2019 kiállításon megtekinthető Space Monitorral az abszolút legkisebbre csökkenthető a monitor helyfoglalása. Ezt úgy érték el a mérnökök, hogy nem talpon áll a monitor, hanem egy dönthető kar tetején található, a kart az asztal felső lapjához kell rögzíteni. A Space Monitor rögzítéséhez semmiféle fúrásra vagy faragásra sincs szükség, ugyanazt a felszerelési módszert használja, mint például a kézi tekerős húsdarálók.

Samsung Space Monitor Forrás: Samsung

Amikor a felhasználó használni kívánja a monitort, akkor csak maga felé kell döntenie a kívánt mértékig, ilyenkor a monitor belóg az asztal lapja fölé. Ha szükség lenne az asztal lapján a helyre, akkor csak vissza kell tolni a kijelzőt függőleges állásba.

Samsung Space Monitor Forrás: Samsung

A Space Monitor kétféle változatban lesz elérhető: a kisebbik 27 hüvelykes és 2560×1440 pixeles, a nagyobbik pedig 32 hüvelykes és 3840×2160 képpontos (4K). A pontos specifikációikat még nem közölte a vállalat, csak annyi biztos, hogy az áramkábelt és a HDMI videokábelt a tartókarba rejtették a mérnökök.

Egyelőre nem tudni, hogy mikortól és mennyiért lesznek kaphatóak a monitorok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!