Magától bekapcsol a Dell laptopja

dell latitude 7400
Dell Latitude 7400
Vágólapra másolva!
Arcfelismeréssel pedig be is jelentkezteti a felhasználót.
Vágólapra másolva!

Feltűnő prémium laptoppal készült a Consumer Electronics Showra a Dell. A hibrid Latitude 7400 legnagyobb érdekessége, hogy képes egy szenzorral detektálni, mikor leül elé a felhasználó, majd magától bekapcsol, és a Windows Hello arcfelismerés segítségével bejelentkezteti a felhasználót. Csak le kell ülni a notebook elé, majd pár másodperc múlva már használható is, egyetlen gombnyomásra sincs szükség. A gép automatikusan zárolja a Windows 10-et, mikor a felhasználó feláll a gép elől.

Dell Latitude 7400 Forrás: Dell

A Latitude család legújabb tagjának további érdekessége, hogy ez az eddigi legkisebb 14 hüvelykes laptop, az ekkora kijelzővel szerelt tipikus gépek szemlátomást nagyobbak nála. A multitouch érintőkijelzője 1920×1080 pixeles, igény esetén visszahajtható a notebook aljára a tabletes jellegű használathoz, de persze sátor módban is működtethető a laptop.

Dell Latitude 7400 Forrás: Dell

A további fontosabb tulajdonságai közül kiemelhető az alacsony fogyasztású Intel Core U-szériás (Whiskey Lake) processzorok használata, az akár 16 GB rendszermemória, az akár 1 terabájtos SSD, a bekapcsológombba rejtett ujjlenyomat-olvasó, az NFC lapka, továbbá az opcionális 4G/LTE modem.

A gépbe 78 wattórás akku került, ami a Dell szerint akár 24 órás üzemidőt is lehetővé tehet, de ezt az információt érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Viszont jó esély van rá, hogy egy tipikus munkanapot képes kihúzni egy töltéssel a telep.

Dell Latitude 7400 Forrás: Dell

A Dell Latitude 7400 márciusban kerül majd forgalomba, az egyesült államokbeli kezdőára 1599 dollár, olyan nettó 450 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!