Hivatalos a GeForce RTX 2060

nvidia geforce rtx 2060 videokártya
NVIDIA GeForce RTX 2060
Vágólapra másolva!
Emellett megjöttek a laptopokba szánt RTX videovezérlők is.
Vágólapra másolva!

Az előzetes híreknek megfelelően nem érkezett üres kézzel a Consumer Electronics Showra az NVIDIA, rögtön több új videovezérlőt is bejelentett. A sajtótájékoztató sztárja a 349 dollárért január 15-én piacra kerülő GeForce RTX 2060 asztali számítógépes videokártya volt, ami a nevéből sejthetően támogatja a valós idejű sugárkövetést (ray tracinget), játékokban körülbelül a 449 dolláros ajánlott fogyasztói árú GeForce GTX 1070 Ti teljesítményét hozza. Várhatóan sokáig ez lesz a legolcsóbb GeForce RTX.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Forrás: NVIDIA

A laptopon játszani kívánókat sem hagyta cserben az NVIDIA, az RTX 2080 Ti társának kivételével bemutatta az összes GeForce RTX kártyájának laptopokba szánt változatát is. A termékek a fogyasztás és a melegedés csökkentése érdekében jóval alacsonyabb órajeleken működnek, mint az asztali számítógépes testvéreik, ám ettől függetlenül komoly tűzerővel rendelkeznek.

Az NVIDIA GeForce RTX asztali és mobilos változatainak specifikációi (az RTX 2080 Ti-ból nem készült laptopokba szánt kiadás) Forrás: Guru3D

Az NVIDIA állítása szerint a GeForce RTX 2080 Max-Q és a GeForce RTX 2070 Max-Q modellek nagyjából 20 százalékkal gyorsabbak a GTX 1080 Max-Q és GTX 1070 Max-Q nevű elődjeiknél, miközben 40 százalékkal hatékonyabbak. Azonos körülmények mellett kevesebbet fogyasztanak az előző generációs modelleknél, bár a gamer laptopokkal rendelkezők vagy szemezők valószínűleg tudják, hogy csodás üzemidőre nem érdemes számítani ebben a termékkategóriában.

Ami inkább lenyűgöző, hogy a vállalat szerint a laptopos GeForce RTX 2060 egyes játékokban akár 50 százalékkal is gyorsabbnak bizonyulhat a GTX 1060 mobilos változatánál, így messze ez tűnik a legnagyobb dobásnak.

Az első GeForce RTX videovezérlőkkel szerelt laptopok január végén kerülnek majd piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!