Lassan többet beszélünk a tévénkkel, mint a szüleinkkel

Samsung, 8K, tévé
Az új Samsung 8K QLED tévék, amik egy otthoni szórakoztató központ központi elemei is lehetnek.
Vágólapra másolva!
Las Vegasban a CES előtti napok sajtótájékoztató-folyamának mindig egy érdekes színfoltját képezi a Samsung előadása. Most is tömegek várták az eseményt, nekünk mégis sikerült bejutnunk, így nyerhettünk egy hosszú pillantást arra, hogyan képzeli a koreai vállalat a következő évek fejlődését.
Vágólapra másolva!

A hűtő, a tűzhely és a mosógép beszélget...

Nem, ez nem egy vicc eleje. Ez egy sima pillanatkép a Samsung előadásáról, ahol is az összekapcsolhatóság volt a legfőbb téma. Évek óta így van ez, de amíg eleinte a maximum az volt, hogy a telefonunkkal tudtuk vezérelni a tévét, most egyre kevesebb otthoni árammal működő eszközünk van, amit ne tudnánk vezérelni. Még csak a telefonunk sem kell hozzá, mert az újkori okoseszközök már a szavainkat is megértik – feltéve persze, ha azok angolul szólnak.

Az új Samsung 8K QLED tévék, amik egy otthoni szórakoztató központ központi elemei is lehetnek Forrás: Origo

A tévénken keresztül emlékeztetőket állíthatunk be műsorokhoz, amiket meg szeretnénk nézni, a hűtőnkön lévő kijelzőre digitálisan kirakhatjuk emlékképeinket - hűtőmágnes helyett. Vagy megkérhetjük (mármint a hűtőnket), hogy a benne tárolt ételekből ajánljon egy vacsorát, és ha a receptet kiválasztottuk, a hűtő a sütőnket is be tudja kapcsolni a megfelelő hőfokra, hogy nekünk azzal se kelljen foglalkozni.
Ilyen és ehhez hasonló csodákra leszünk képesek, ha beruházunk egy olyan teljes körű okosháztartásba, amit például a Samsung kínál nekünk. Nem olcsó mulatság, de az biztos, hogy barátaink álla a földön koppanna, ha meglátnák, ahogy szavaink hatására változnak a fények otthonunkban, vagy épp elindul a robotporszívó, ha egy koszfolthoz hívjuk.

Barátaink aztán hazamennének, és elmesélnék a barátaiknak, hogy milyen fura házban jártak. Mert ez az egész valójában egy kicsit tényleg fura.

Kell ez nekünk?

Az ember egy ilyen előadás után elgondolkodik, hogy nem kellene-e valahol meghúzni a határt? Tényleg jó dolog az, hogy már a távvezérlőt sem kell felemelnünk, ha csatornát akarunk váltani az amúgy gyönyörű, 98"-os QLED tévén? Vagy ha az ablakon való kitekintés helyett megkérdezzük Bixbyt (a Samsung digitális asszisztense), hogy milyen az idő odakint?

Óriás 8K QLED tévék érkeznek

A Samsung bejelentette a QLED sorozatának eddigi legnagyobb tagját, a 98 hüvelykes modellt. A közel 250 centiméteres képátlójú tévé 8K-s képet jelenít majd meg és beleillik szinte bármelyik okos otthon rendszerbe, hiszen Amazon Echo és Google Home kompatíbilis a saját Bixby integráció mellett.
A sorozatnak kisebb modelljei is vannak, 65, 75, 82 és 85 hüvelykes verziót is választhatnak azok, akik nem tudnak otthon elhelyezni egy mozivászon méretű tévét.

Ezekre a kérdésekre a válasz természetesen sokkal bonyolultabb egy sima igennél vagy egy nemnél, de azért az ember elgondolkozik ezen néha. Azon, hogy milyen megnyugtató érzés feltenni egy lemezt a saját kezünkkel a lemezjátszóra, végighallgatni azt úgy, hogy csak arra figyelünk, és nem háttérzeneként használni a Spotifyt. Vagy megfőzni egy vacsorát úgy, hogy menet közben találjuk ki, mi is lesz az, segítség nélkül, szórakozva.

A Samsung szórakoztatóelektronikai üzletágának elnöke, HS Kim szerint a jövő a mesterséges intelligenciáról, az internetre kötött eszközökről és ehhez kapcsolódóan az 5G-ről fog szólni Forrás: Origo

A Samsung vezetőinek nincsenek ilyen kétségei. Ez a cég halad előre fénysebességgel, és a terve az, hogy összeköt mindent mindennel (is). És igazából ez így helyes, mert egy kivételesen kényelmes élet felé mutatja nekünk az utat. Mi pedig szabadon eldönthetjük, hogy meddig megyünk ezen az úton.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!