Pofára adja az ételt az etetőtál

volta mookkie macsak okos etetőtál
Volta Mookkie okos etetőtál
Vágólapra másolva!
Felismeri a hozzá társított állatot a Mookkie.
Vágólapra másolva!

Szokatlan okoskütyüt vitt a Consumer Electronics Showra az olasz Volta, a CES innovációs díját is megkapott Mookkie egy okos etetőtál. A változatosság kedvéért hangasszisztenssel nem rendelkező eszköz (az Amazon Alexa és a Google Asszisztens még nem tanultak meg kutyául és macskául, bár lehet, hogy ez jó ötlet volna) lényege, hogy megakadályozható vele a több házi kedvences háztartásokban az ételcsencselés, mivel az etetőeszköz csak a hozzá társított állatnak nyitja ki a fedelét.

Volta Mookkie etetőtál Forrás: Volta

A vizuális pofafelismerésen alapuló megoldás akkor lehet különösen hasznos, ha mondjuk az egyik állat valamilyen ételérzékenységgel küzd: a többi állat nem tudja megenni előle a speciális tápját, ráadásul a kényes állat sem tud beleenni a többi állat normál tápjába.

A gyártó szerint a Mookkie az okostelefonos appján keresztül lehetőséget ad még az állatok táplálkozási szokásainak a megfigyelésére, és riaszthatja az állat gazdáját a táp elfogyásáról.

Ugyan a Volta egyelőre csak macskáknak vagy kisebb kutyáknak megfelelő méretű etetőtálat demonstrált, de feltehetően lesz majd belőle nagyobb kapacitású változat is a méretesebb kutyáknak.

A Mookkie európai piacra kerülésével kapcsolatos részleteket egyelőre nem sikerült kideríteni, de az USA-ban várhatóan szeptembertől lesz kapható, kissé mellbevágó 189 dolláros (nettó 53 ezer forintos) áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!