Megszabadult a Bungie az Activisiontől

destiny 2 játék activision bungie
Destiny 2
Vágólapra másolva!
A játékfejlesztőhöz kerül a Destiny kiadási joga is.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentéssel lepte meg a játékosokat az ikonikus Halóval közismertté vált Bungie, a vállalat szakított a 2010 óta a kiadójaként működő Activisionnel. A felek békében és viták nélkül válnak el, a Bungie megtartja az elmúlt években tető alá hozott Destiny-sorozat összes szellemi tulajdonjogát, továbbá a jövőben átveszi az Activisiontől a széria kiadási jogait is. Ennek köszönhetően ha minden papírmunka rendeződik, akkor a Bungie azt kezd a Destinyvel, amit jónak lát.

Destiny 2 Forrás: Activision

A mostani lépés pozitív a játékosok számára, hiszen a felek együttműködése közel sem volt rózsás. A Bungie eredetileg egy keménymagos játékosoknak szánt címet kívánt faragni a Destinyből, azonban az Activision folyamatos közbeavatkozott, hogy minél szélesebb vásárlói réteg számára eladható termék készüljön. Ez alapvetően érthető, hiszen a kiadó óriási összegű finanszírozást nyújtott a Bungie számára a fejlesztéshez. A partnerséget az is segített a tető alá hozni, hogy az Activision a 2010-es évek elején a Call of Duty nevű pénznyomdája anyagi összeomlásától tartott, így kellett neki egy új és nagyratörő franchise, ami baj esetén képes lehet átvenni az említett széria helyét, vagy legalábbis kiegészíteni azt.

Ugyan a Destiny és a Destiny 2 is nagy anyagi siker lett, azonban a rendkívüli elvárásokat támasztó Activision soha nem volt elégedett a Bungie szériájának üzleti teljesítményével, tavaly ősszel még a részvényeseknek adott tájékoztatásában is nyíltan kritizálta a Destiny 2-t.

Kontextusként érdemes tudni az Activisionről és a részvényeseiről, hogy rossz teljesítménynek ítélték meg, mikor az első három napban csak 500 millió dollár (141 milliárd forint) bevételt termelt a Call of Duty Black Ops 4.

Így vagy úgy, de a Bungie valamiképp folyamatosan két szék között a padlón volt a Destinyvel: az összes kapott kritika ellenére semelyik rész sem volt bukás, de az Activision folyamatos közbeavatkozásai miatt túlságosan sok, sehova sem vezető kompromisszumot kellett kötnie a játékdizájnban.

A Kotaku forrása szerint a Bungie alkalmazottai kitörő örömmel fogadták, hogy megszabadultak az Activisiontől.

A szakításnak a belátható jövőben biztosan nem lesz hatása a meglévő Destiny-játékokra, továbbá a Destiny 2 jövőbeli tartalmainak fejlesztési ütemterve sem változott meg. Nem világos, hogy a Destiny harmadik részét tervezi-e már a Bungie. Csupán annyi biztos, hogy a cég nemrég szerzett 100 millió dollárt a NetEase-től egy teljesen új projektre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!