Bármelyik játékkonzol hordozhatóvá varázsolható

gaems guardian xbox one playstation 4 hordtáska játékkonzol
GAEMS Guardian
Vágólapra másolva!
Jön a 24 hüvelykes kijelzőjű GAEMS Guardian hordtáska.
Vágólapra másolva!

A klasszikus otthoni játékkonzolok nem a hordozhatóságukról híresek, de szerencsére a vásárlók java különleges alkalmaktól eltekintve nem is kívánja sehova hurcolni a PlayStationjét vagy az Xboxát. Vannak persze kivételek, például a rengeteget utazó, vagy éppen a világ valamelyik táján katonaként állomásozó gamerek lehetőség szerint szeretnék magukkal vinni a gépeiket.

GAEMS Guardian Forrás: GAEMS

Az efféle jellegű igényekkel rendelkező ügyfeleket szolgálja ki a kevésbé ismert GAEMS nevű cég: monitorral és hangszórókkal egybeintegrált, de akkut nem tartalmazó hordtáskákat készít számukra. A vásárlóknak csak be kell rögzíteniük a konzoljukat a táskába, rá kell dugniuk a megfelelő kábeleket, majd a további néhány szükséges periféria behelyezése után máris képesek aránylag könnyen magukkal hurcolni a konzoljukat.

Ha játszanának, akkor csak ki kell nyitniuk a hordtáskát, rá kell dugniuk az áramforrásra, és indulhat a játék.

A napokban a GAEMS bemutatta a Guardian névre keresztelt csúcstáskáját a CES-en, bár ezt nem a minél kompaktabb kialakításra vágyóknak készítette, hanem az időnként útra kelő, játékok közvetítéséből élő streamerek a célközönsége. Az esetükben fontos a napi tartalomsugárzás, a Ninja néven ismert Tyler Blevins például idén nyáron százezer twitches feliratkozót veszített el, mert kiment az E3-ra, így négy napig nem tudott Fortnite-ot streamelni.

GAEMS Guardian Forrás: GAEMS

Éppen ezért is a PlayStation 4, a PlayStation 4 Pro, az Xbox One és az Xbox One X konzolokkal kompatibilis Guardian a cég eddigi legnagyobb fizikai védelmet nyújtó, továbbá a legnagyobb kijelzővel szerelt hordtáskája,

24 hüvelykes és 2560×1440 pixeles panelt kapott.

A gyártó szerint egyes számítógépek is befogathatóak a hordtáskába, de ehhez körülbelül akkorának és olyan formájúnak kell lenniük, mint a támogatott konzoloknak.

A mostani bemutatása ellenére a Guardian csak a harmadik negyedévben kerül majd piacra, a várható árát pedig nem kívánta még elárulni a GAEMS. Olcsó biztosan nem lesz, a cég jelenlegi csúcsterméke 350 dollárba kerül, de a Sentinel gyengébb kialakítású, továbbá csak 17,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelző található benne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!