Így teljesít 25 játékban a Radeon VII

amd radeon vii videokártya
AMD Radeon VII
Vágólapra másolva!
Az AMD is dolgozik a sugárkövetés megvalósításán.
Vágólapra másolva!

Komoly újdonsággal szolgált a múlt héten az AMD, a vállalat bejelentette az első olyan fogyasztói piacra kerülő grafikus kártyát, amely már 7 nanométeres grafikus processzort használ. Az AMD Radeon VII-tel a gamereket vette célba a vállalat, az ígéret szerint a kártya nagyjából a GeForce RTX 2080 teljesítményét hozza a játékokban. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok új játékot lehetséges vele 4K felbontásban, abszolút maximális grafikai beállítások mellett 60 körüli képkockasebességgel futtatni.

AMD Radeon VII Forrás: AMD

Most végre egy kicsit jobb képet alkothatunk a teljesítményéről: a cég kiadott egy táblázatot, amelyből kiderül, hogy miként teljesít 25 játékban a termék, a mérési eredmények 4K / Ultra beállítások mellett értendőek. Emellett némi kontextusként az AMD lefuttatta a méréseit az előző Radeon Vega 64 csúcskártyáján is, így van némi összehasonlítási alap a számokhoz.

Így teljesít 4K/Ultra beállítások mellett a Radeon Vega VII és a Radeon Vega 64 Forrás: AMD / EuroGamer

Persze érdekesebb lett volna a GeForce RTX 2080-nal összeereszteni a kártyát, de a jelek szerint ezt a munkát a független tesztelőkre bízza a cég. Hamarosan fény derül majd mindenre, hiszen már a nyakunkon is van a Radeon Vega VII megjelenésre, papíron február 7-én kerül majd piacra a 699 dolláros videokártya.

A témához kapcsolódó érdekesség, hogy a Radeon Technologies Group mérnökei is dolgoznak már a valós idejű sugárkövetésre (ray tracingre) képes technológián, így idővel a Radeon kártyákban is elérhető lesz a GeForce RTX-ek nagy újdonsága. Ezt dr. Lisa Su, az AMD vezérigazgatója közölte a Radeon VII bejelentését követő háttérbeszélgetésen a sajtó munkatársaival.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!