Lopták a Fallout 76 tiltott gyümölcseit

fallout 76 videojáték bethesda
Fallout 76
Vágólapra másolva!
Ki sem adott tárgyakat árultak az online piactereken.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlanok a videojátékokban a tesztelésekre használt pályarészek, ráadásul ezek sok esetben bennmaradnak a termékek fogyasztókhoz kerülő változataiban is, noha a gamerek valamiféle buherálás vagy hiba kihasználása nélkül nem férhetnek hozzájuk. Nemrég kiderült, hogy a Bethesda fejlesztői a megszokott praktikájuknak megfelelően a Fallout 76-ban is létrehoztak egy ilyet, ráadásul bennhagyták a játékban, egyes gamerek pedig némi trükközéssel képesek voltak hozzáférni.

Fallout 76 Forrás: Bethesda Game Studios

A múltban a fejlesztői szobához való hozzáférést nem jelentett problémát a Bethesda számára, hiszen teljesen egyjátékos játékokat készített. Igen ám, csak épp a Fallout 76 multiplayer, a fejlesztői helyiségben pedig a játékban lévő összes tárgy megtalálható, beleértve a csak mikrotranzakciókkal megszerezhető, továbbá az egyelőre el sem érhető holmikat is.

Egyes élelmes gamerek persze azonnal meglátták a lehetőséget: elkezdtek tárgyakat lopni a titkos helyiségből, majd online piactereken valódi pénzért értékesítették azokat.

Érthető módon a Bethesda nem hagyta annyiban a dolgot, jó ideje folyamatosan és automatikusan bannolja az olyan játékosokat, akik belépnek a titkos és tiltott fejlesztői szobába. Egyelőre nem érkeztek beszámolók arról, hogy a kilopott tárgyakat megvásárolt gamerek fiókjait is letiltaná a vállalat, ám ettől függetlenül egyetlen játékosnak sem ajánljuk, hogy feketepiacos termékeket vegyen a seftelő társaitól.

Emellett a Bethesda kiadott egy patchet a Fallout 76-hoz, amelyben átmozgatta egy másik helyre a fejlesztői szobát. Ettől függetlenül a régi szoba egy bannolásért cserébe továbbra is meglátogatható, de már nem lehet belőle tárgyakat kilopni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!