Taslit kapott Németországban az Apple

apple iphone 8
Apple iPhone 8
Vágólapra másolva!
Félrevezetően kommunikálta az iPhone-ok betiltását.
Vágólapra másolva!

Kisebb csatát nyert Németországban a Qualcomm, decemberben sikerült felfüggesztetnie a bírósággal az iPhone 7 és iPhone 8 mobilok hivatalos importját az országban. A két fél közti szabadalmi vitában eljáró bíró úgy döntött, hogy amíg valamilyen módon nem sikerül pontot tenni az ügy végére, addig nem vihet be ilyen készülékeket Németországba az Apple.

Apple iPhone 8 Forrás: Apple

A telefonok betiltásakor az Apple kiadott egy sajtóközleményt, amely szerint a kérdéses mobilok ugyan a saját webshopjában és fizikai üzleteiben hamarosan nem lesznek kaphatóak, azonban országszerte 4300 szolgáltató és viszonteladó továbbra is forgalmazza majd azokat. A Qualcomm panaszt tett a közlemény szövegezése miatt, az ügyvédei szerint ugyanis az Apple azt a benyomást keltette, hogy az említett partnereknél folyamatosan biztosított lesz a betiltott telefonok elérhetősége.

Ez nem igaz, a partnerek csak a tiltás hatályba lépéséig beszerzett készleteik erejéig tudják forgalmazni a mobilokat. A bíróság jogosnak találta a Qualcomm panaszát, és megtiltotta az Apple számára a félrevezető szöveg használatát.

Természetesen az Európai Unió egyik előnye a szabad termékáramlás, így ha a német fogyasztók a helyi kereskedőktől idővel tényleg nem is lesznek képesek megvásárolni a készülékeket, attól még valamelyik másik EU-tagorszgból rendelhetnek maguknak egyet. Ugyanígy a kereskedők is szerezhetnek külföldről újabb készleteket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!