Pénzmosásra használják a Fortnite-ot

epic games fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
Lopott bankkártyákkal vásárolnak holmikat a csalók.
Vágólapra másolva!

Nem mindenki szeret vagy képes hosszas fáradozással szuper holmikra szert tenni az online videojátékokban, a túl sok szabadidővel rendelkezők pedig meg is látták ebben az üzletet: felhasználói fiókokat regisztrálnak, felhúzzák bizonyos szintűre a hozzájuk tartozó karaktereket, majd internetes áruházakban eladják valódi pénzért a fiókokat. Ez alapvetően legális, noha könnyen elképzelhető, hogy a játékok licencszerződései tiltják a praktikát. Az ilyen megkötések persze ritkán zavarnak bárkit is.

Fortnite Forrás: Epic Games

Az in-app vásárlások korában egy új problémával szembesültek a játékfejlesztők, egyesek pénzmosásra használják a játékaikat. Ez úgy működik, hogy a csalók felhasználói fiókokat regisztrálnak, majd lopott bankkártya-adatokkal a játékban megvásárolható tárgyakat és kiegészítőket vesznek, végül pedig eladják a felhasználói fiókokat az interneten.

Ez már önmagában is súlyos bűncselekmény,

plusz amikor a megkárosított személyek visszakérik a pénzüket a bankjukon keresztül, akkor a fejlesztők nem csak az illegálisan elköltött összegtől esnek el, de komoly extra díjakat is fizetniük kell a tranzakciók visszavonása miatt. A csalók nem csak a kártyatulajdonosokat károsítják meg (jobb esetben végül csak egy új bankkártya készítésének a díjával), de a fejlesztők is ráfizetnek anyagilag a pénzmosásra.

A beszámolók alapján most már a Fortnite-ot is elárasztották a pénzmosók, rendkívül vonzó áron kínálnak az online piactereken mindenféle fizetős extrával feltápolt felhasználói fiókokat.

Ezeket a gyanúsan jó ajánlatokat mindenképp kerülni kell, de nem csak elvi és jogi okból, az Epic jó eséllyel folyamatosan bannolni fogja az olyan fiókokat, amelyeken keresztül bizonyítottan kártyacsalást hajtottak végre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!