A Firefox is befejezi a hangoskodást

mozilla firefox 64 böngésző
Mozilla Firefox 64
Vágólapra másolva!
Bekapcsolható lesz a webhelyek automatikus némítása.
Vágólapra másolva!

A maguktól elinduló internetes videóknál már csak az a bosszantóbb, mikor hanggal együtt kezdődik meg a lejátszásuk. Ugyan ilyen esetekben a Firefox hangoskodó fülein megjelenő hangszóró ikonra kattintva gyorsan lenémíthatóak a zajongó oldalak, azonban hamarosan már erre sem lesz szükség.

Mozilla Firefox 64 Forrás: Origo

A várhatóan március 19-én megjelenő Firefox 66 egyik elsőre nem nyilvánvaló újítása, hogy a Beállítások oldalra bekerül majd egy opciót, amelyet bepipálva a böngésző minden egyes oldalon automatikusan némítja majd a hangkiadást.

Természetesen vannak olyan webhelyek, ahol ez előnytelen, például a YouTube. Ezeket a netezők hozzáadhatják majd egy kivételi listához, hogy ne kelljen mindig manuálisan hangot adni a rajtuk lévő videóknak.

További érdekesség, hogy a Firefox 66-tól alapértelmezetten bekapcsolja majd a Mozilla az AV1 videokodek támogatását. Ez egy ingyenes és nyílt forráskódú, jogdíjmentes megoldás, a fizetős HEVC (H.265) kodek méltó ellenfele. A fejlesztését végző Alliance for Open Media szervezetet az Amazon, a Cisco, a Google, az Intel, a Microsoft, a Mozilla és a Netflix alapították.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!