Visszavághatnak a mobilos gamerek

fortnite android
Vágólapra másolva!
Már támogatja a Fortnite a Bluetooth-gamepadeket.
Vágólapra másolva!

Az Epic Games ingyen játszható battle royale sikerjátéka lassan már csak kenyérpirítókra nem telepíthető, ráadásul a Windows, Mac, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Android és iOS rendszereken játszók teljesen vegyesen is küzdhetnek egymás ellen. Ez némileg problémás, hiszen a harmadik személyű lövöldözős játékokat egérrel és billentyűzettel lehet a leggyorsabban és legprecízebben kezelni, a gamepad kevésbé hatékony, míg az érintőkijelzős eszközökön már igazán komoly kihívás a kompetitív játék.

Fortnite Forrás: Samsung

A mobilos gamerek most már revansot vehetnek a számítógépes és konzolos játékosokon, a Fortnite legutóbbi frissítésével Android és iOS rendszereken is támogatottá váltak a Bluetooth-gamepadek. Androidon szinte bármelyik gamepad megfelelhet a célnak, míg az iEszközökön játszók jobban teszik, ha Made for iPhone hitelesítéssel rendelkező kontrollert használnak, különben nem garantált a kompatibilitás.

A Fortnite legutóbbi frissítésének további érdekessége, hogy iOS után Androidon is elérhetővé vált a 60 képkocka/másodperces renderelés, azonban ez jelenleg csak a Samsung Galaxy Note9, a Honor View 20 és a Huawei Mate 20X telefonokon kapcsolható be.

A jövőben szélesebb körben is aktiválható lesz a mód, de persze komoly számítási teljesítményű telefon vagy tablet kell ahhoz, hogy tényleg sikerüljön 60 FPS-sel futtatni a játékot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!