Sárkány akadályozza a forgalmat Walesben

egyesült királyság wales tölgysárkány bethesda
Tölgysárkány
Vágólapra másolva!
A rendőrség óva inti az autósokat a megfontolatlan csodálásától.
Vágólapra másolva!

Az észak-walesi rendőrség beszámolója alapján már egy hete jelentős zavart kelt egy sárkány a Gwynedd megyében található Bethesda kisváros közelében, a Snowdonia Nemzeti Park peremén, az A5 autóút mentén. A The Draig Dderw, magyarul Tölgysárkány névre keresztelt látványosságot Simon O'Rourke faszobrász készítette egy kettéhasadt fából, hat napnyi kemény és alapos munkával.

Tölgysárkány Forrás: Simon O'Rourke

Az 1,8 méter magas és 3,6 méter hosszú, magántulajdonú birtokon lévő sárkányt sejthetően mindenki szereti, azonban a rendőrség szerint felettébb szerencsétlen helyen található, sok autós és motoros lelassít vagy megáll, hogy megcsodálja. Ebből mostanra baleset is származott.

Tölgysárkány Forrás: Simon O'Rourke

A tájékoztatás szerint a kérdéses útszakaszon már alapvetően is nagy koncentrációt igényel a biztonságos közlekedés, a téli időszakban pedig pláne, és ezt most sikerült súlyosbítani a sárkányos figyelemeltereléssel is. A rendőrök is kedvelik a sárkányt, azonban felhívják a közlekedők figyelmét, hogy ha meg szeretnék csodálni, akkor parkoljanak le a közelben (de ne konkrétan az A5 szélén), és gyalogosan közelítsék meg a műalkotást.

További fotók Simon O'Rourke webhelyén csodálhatóak meg a sárkányról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!