VR-ban is használható lesz az Excel

2018 tech
Oculus Go - Az Oculus Rift lassan terjed, nem véletlenül: drága, és egy még drágább PC kell hozzá, és persze sok kábel lóg ki belőle. Az Oculus Go azonban olcsóbb lesz, és nem kell hozzá se PC, se telefon.
Vágólapra másolva!
Eddig csak modern appokat lehetett headsetben nézni.
Vágólapra másolva!

Elsőre meglepőnek tűnő, bár igazából magától értetődő fejlesztést tett elérhetővé a Windows 10 April 2019 Update legújabb előzetesében a Microsoft: a modern appok után immáron a klasszikus asztali alkalmazások is használhatóak VR-headsettel. Ennek köszönhetően aki szeretné, az hamarosan egy Windows Mixed Reality-vel kompatibilis sisakkal a fején is kezelheti majd az Excelhez, a Photosophoz, vagy éppen a preferált böngészőjéhez hasonló alkalmazásokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Oculus

Persze jó kérdés, hogy ennek mennyi mi értelme van, részben mivel a jelenlegi VR-headsetek (különösen a megfizethetőbb modellek) meglehetősen alacsony felbontású megjelenítőkkel rendelkeznek, így megterhelő lehet szöveget olvasni vagy Excel-táblákat bogarászni velük.

Ettől függetlenül van fantázia az elképzelésben, a VR-os asztali környezettel a jövőben talán kiváltható lehet a több monitor használata.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!