Sokkoló innováció a Windows 10 telepítőjében

bill gates microsoft windows 10
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 24: Bill Gates, chairman and founder of Microsoft Corp., speaks during the Clinton Global Initiative (CGI) meeting on September 24, 2013 in New York City. Timed to coincide with the United Nations General Assembly, CGI brings together heads of state, CEOs, philanthropists and others to help find solutions to the world's major problems. Ramin Talaie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kiderülhet a hibaüzenetekből, hogy mi a probléma.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 telepítésére szolgáló hivatalos segédprogramok tipikusan könnyen kezelhetőek és teszik a dolgukat, de ha mégsem, akkor az átlagos számítógépezők gyakran tépik a hajukat. A Microsoft abszolút hírhedt az érthetetlen, csak internetes kereséssel kibogozható hibaüzenetek mutogatásáról, ezt a praktikát pedig a telepítőiben is előszeretettel folytatja.

Bill Gates Forrás: AFP/Ramin Talaie

A Windows 10 April 2019 Update telepítője szerencsére már sokkal felhasználóbarátabb lesz, mindenféle hibakódok mutogatása helyett megpróbálja majd közérthető módon közölni, hogy mi a problémája.

A Windows 10 következő verziójának a telepítője talán már képes lesz érthető hibaüzenetekkel szolgálni Forrás: Ars Technica

Emellett a hibaüzenetek alatti megjelenő linkekre kattintva további információk is elérhető lesznek a gondokról, így szerencsés esetben akár lépésről lépésre típusú hibaelhárítási útmutatókat is olvashatnak majd a számítógépezők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!