Csalódás lehet az iPad Mini 5

apple ipad mini 4 tablet táblagép
Apple iPad Mini 4
Vágólapra másolva!
Maradhat a régi kinézet, de javulhat a teljesítmény.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években rendkívül mostohán bánt az egykoron nagyon népszerű iPad Mini családjával az Apple. A jelenleg kapható iPad Mini 4-et még 2015-ben dobta piacra a cég, a bejelentésekor pedig alig szánt rá időt, hiszen a jobb teljesítménytől és szebb képű kijelzőtől eltekintve nem igazán volt mit mondani a termékről.

Apple iPad Mini 4 Forrás: Apple

A japán Macotakarának (via 9to5Mac) most sikerült beszélnie néhány tokgyártóval, a forrásai szerint sajnos az idén végre bemutatkozó iPad Mini 5 sem hoz majd óriási újításokat. A táblagép kinézetre elvileg többé-kevésbé azonos lesz a jelenlegi modellel, azaz nem kapja meg a vékonyka kijelzőkávát, továbbá a Touch ID ujjlenyomat-olvasóját sem cseréli le a manapság preferált Face ID arcfelismerő rendszerre az Apple.

A források szerint szerencsére a borítás alatt lesznek újdonságok, az általános számítási teljesítmény és a grafikai teljesítmény tekintetében számottevő előrelépés lehet, megkapja majd az Apple valamelyik újabb rendszerlapkáját. Az iPad Mini 4-ben még az Apple A8 dolgozik, ami felett már meglehetősen kezd eljárni az idő, ez található az iPhone 6 és iPhone 6 Plus mobilokban is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!