Újra kaphatóak Németországban a régebbi iPhone-ok

Apple, Iphone 8, bemutatás
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 12: Apple Senior Vice President of Worldwide Marketing Phil Schiller introduces the new iPhone X during an Apple special event at the Steve Jobs Theatre on the Apple Park campus on September 12, 2017 in Cupertino, California. Apple is holding their first special event at the new Apple Park campus where they are expected to unveil a new iPhone. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csak épp mostantól Intel helyett Qualcomm modem van bennük.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban eldurvult az Apple és a Qualcomm licencdíjakkal kapcsolatos háborúja, a felek több országban is pereskednek, hogy mennyi pénz is jár a chipgyártó cégnek a szabadalmai után. A tavalyi év végén Németországban a Qualcommnak sikerült leállíttatnia a bíróságon az iPhone 7 / 8 / X készülékek hivatalos forgalmazását, mivel a bíróság úgy találta, hogy a vita rendezéséig indokolt a potenciálisan szabadalomsértő mobilok forgalomból való kivonása.

Apple iPhone X Forrás: AFP/2017 Getty Images/Justin Sullivan

Az Apple most váratlanul újraindította az iPhone 7 és iPhone 8, továbbá ezek Plus változatainak a forgalmazását az országban. A bíróság nem vonta vissza a tiltó határozatát, helyette az Apple mostantól Intel modemes helyett Qualcomm modemes változatokat árul az országban a telefonokból, ezekre ugyanis nem vonatkozik az importtilalom.

A bíróság valójában nem is az Intel modem használata miatt tiltotta be a mobilok behozatalát, hanem a modem mellé berakott, a Qorvo által gyártott kiegészítő lapka akadt fenn a jogi rostán.

Az iPhone X nem lesz újból kapható Németországban, hiszen a készüléket már egyáltalán nem forgalmazza az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!