Meglepetés várta az ajtótörő rendőröket

Bitcoin, Kriptovaluta
5613378 20.08.2018 The cryptocurrency mining center with capacity of 20 mVt opens in the Leningrad Region. Alexei Danichev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Fűtermesztő barlang helyett egy kazánnak beillő PC-t találtak.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen meglepetés ért hétfőn egy ausztrál háztulajdonost: az Adelaide város Smithfield Plains kerületében lévő ingatlanának kerítéskapuját és több ajtaját is betörték a rendőrök, majd egy értesítő cetlit a hátuk mögött hagyva távoztak az ingatlanról. Még csak meg sem próbálták értesíteni valahogy a tulajt, gyakorlatilag tárva-nyitva otthagyták a házát.

Forrás: AFP/Sputnik/Alexei Danichev

Mint kiderült, a rendőrök egy lakossági bejelentés alapján tartották razziát a házban: többek közt a napelemek ellenére magas áramszámla, továbbá az egyik ablakból kilógó hőkifúvó szellőztetőberendezés alapján az volt a gyanújuk, hogy fűtermesztés folyhat az ingatlanban.

Emiatt egyszer csak váratlanul megjelentek, jól széttörtek minden az útjukba kerülő nyílászárót, aztán kellemetlenül koppantak: a szellőztetős szobában egy kisebb kazánnal vetekedő mennyiségű hőt termelő,

kriptovalutát bányászó számítógépet találtak.

A ház tulajdonosa persze alaposan kiakadt, mikor később megérkezett az egyébként épp saját kezű felújítás alatt álló házába. Rob Butvila nem csak azt sérelmezi, hogy nem szóltak neki utólag az akcióról, de az értesítő cetlin lévő telefonszámon elérhető rendőr sem volt segítőkész.

Butvila például szeretné tudni, hogy a rendőrség mikor és hogyan kívánja megtéríteni a házban okozott kárt, becslése szerint olyan 1000 ausztrál dollárba (200 ezer forintba) kerül majd a különféle rendőrakadályok kicserélése és javítása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!