Szenzációs fejlesztést hoz az LG csúcsmobilja

lg g8 thinq
LG G8 ThinQ
Vágólapra másolva!
Részben a kijelzőpanelből jön majd az okostelefon hangja.
Vágólapra másolva!

Az LG mobilos részlege évek óta küzd az irrelevánssá válás ellen, hiszen hiába tett le az asztalra különleges fejlesztéseket a csúcsmobiljaiban, a vásárlókat nem volt képes elégséges számban a pénztárcájuk kinyitására rábírni. A történethez persze hozzátartozik, hogy a belépőkategóriás és a középkategóriás eszközei jobbára tizenkettő egy tucat termékek, ráadásul az árazásuk is kritizálható, pedig ezek a készülékek nagyon fontosak a márka ismertsége és megítélése szempontjából, nem csak a csúcskészülékek eladásával kell foglalkozni.

LG G8 ThinQ Forrás: EVLeaks / Twitter

Az LG most megerősítette, hogy a mobil Világkongresszuson február 24-én bemutatkozó G8 ThinQ csúcsmobilja világelsőként Crystal Sound OLED érintőkijelzőt kapott, azaz a panel vibráltatásával képes hangot kiadni a mobil, telefonhíváskor a másik fél hangja is a kijelzőből jön majd. Ettől függetlenül a sztereó hangzás érdekében egy klasszikus hangszóró is került a telefon aljába.

A sztereó hangzásból csak az egyik hangcsatornát viszi a kijelző, a másik hangcsatorna megszólaltatásáért a klasszikus hangszóró felel majd.

Az LG G8 ThinQ másik érdekessége, hogy az előlapjában lesz egy infravörös sugarakkal dolgozó szenzor is, a vállalat az Infineon közreműködésével gyakorlatilag lemásolta az Apple Face ID arcfelismerő rendszert. Ettől függetlenül hátlapi ujjlenyomat-olvasót is kínálhat az okostelefon, ami pozitívum, hiszen az Apple-lel ellentétben így lesz választásuk a vevőknek, hogy melyik biometrikus azonosítási módot használják.

Crystal Sound OLED panellel jön az LG G8 ThinQ Forrás: LG

Az LG G8 ThinQ további érdekesebb, de egyelőre csak pletykált specifikációi: 6,1 hüvelykes és 1440×3120 pixeles kijelző, 8 MP-es előlapi kamera, két 16 megapixeles hátlapi kamera, Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet, modelltől függően 6 / 8 GB memória és 128 / 256 GB háttértár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!