Négy napig tele lesz robotokkal a budapesti Árkád

FMG Flughafen München Pepper Roboter FMG,Pepper Roboter, müncheni repülőtér robot
Josie Pepper akcióban
Vágólapra másolva!
Február utolsó hétvégéjén minden a robotokról fog szólni a budapesti Árkádban: február 21-24. között egy robotika kiállítás lesz megtekinthető a bevásárlóközpontban, ahol számos érdekesség várja a legújabb technológiák rajongóit.
Vágólapra másolva!

A négynapos rendezvény során a látogatók megismerkedhetnek Pepperrel, az első humanoid robottal, aki világszerte már több szállodában, repülőtéren és üzletben is segíti az ott dolgozók munkáját. Amellett, hogy akár testközelből megbarátkozhatnak Pepperrel, egy kérdezz-felelek játék során próbára tehetik a tudását, akár egy vetélkedőre is kihívhatják.

Pepper Forrás: Bernhard Huber Munich / Lufthansa

Pepper egy ember formájú kis robot, amely a legkorszerűbb mesterséges intelligenciával és hangfelismerő technológiával rendelkezik. Képes reagálni a kéréseinkre, kérdéseinkre, és alapvető funkciója, hogy kényelmesebbé és kellemesebbé tegye a mindennapi ügyeink intézését, ami lehet például útbaigazítás, hotelfoglalás, repülőjegy-átütemezés, adminisztráció, vagy akár egy bankkártya-elvesztés bejelentése.

Az Árkádban Pepper a Plázacica chatbot szerepét fogja magára ölteni, így hasonlóan lehet majd tőle a bevásárlóközponttal kapcsolatos információkat kérni, mint a mostani Plázacica alkalmazástól.

Pepper mellett számos másik érdekes program is várja azokat, akik szeretnék a robotokat közelebbről is megismerni. A Robotépítők Magyarországi Egyesületének robotépítő tanfolyamán például a résztvevők megismerkedhetnek a robotok megalkotásának teljes folyamatával, kezdve az összeszereléstől egészen a programozásig. Emellett pedig olyan látványos programok is várják majd a látogatókat, mint robotok táncversenye, de akár szavazhatnak is a legszebb robotra is.

A robotika kiállítás ideje alatt a következő programok várják majd a látogatókat:

  • 10:00 – 21:00: Robotok harca
  • 10:00 – 21:00: Robotépítő tanfolyam, amely két óránként indul
  • 11:00: Robot táncverseny
  • 13:00: Robot szépségverseny
  • 15:00: Kérdezd a bölcs Peppert!
  • 17:00: Ember a robot ellen vetélkedő
  • 19:00: Robot táncverseny

A robotika kiállításról további információ, illetve a pontos program ezen az oldalon érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!