Kép a képben funkciót kapott az androidos Opera

opera for android böngésző
Android 8.0 és újabb rendszerű készülékeken már kép a képben üzemmódot is kínál az Opera
Vágólapra másolva!
Manapság ez a legmenőbb újítás a böngészőpiacon.
Vágólapra másolva!

A böngészők folyamatosan másolgatják egymás praktikus újításait, az egyik legújabb őrületet az internetes videók kép a képben típusú lejátszása jelenti. A funkciót aktiválva az éppen lejátszott videó kiugrik a weblap felületéből egy mindig látszó ablakba, így a netezők szabadon böngészhetnek, vagy akár használhatnak más programokat, mindig látják a videó képét.

Android 8.0 és újabb rendszerű készülékeken már kép a képben üzemmódot is kínál az Opera Forrás: Opera Software

A funkció elsőként a számítógépes Vivaldi és Opera böngészőkben tűnt fel, majd a Google Chrome is támogatni kezdte, valamikor a nem túlságosan távoli jövőben pedig a Firefoxba is megérkezik.

Szerencsére a mobilozókra is gondolt végre valaki, az Opera 50 androidos változatában is aktiválható már a kép a képben mód, bár sajnos csak Android 8.0 és újabb rendszereken működik.

A bekapcsolásának a menete nem magától értetődő: el kell indítani a kívánt videó lejátszását, majd ki kell tenni teljes képernyőre a mozgóképet, végül pedig meg kell nyomni az operációs rendszer Kezdőképernyő gombját.

A popup videolejátszó felület szabadon mozgatható a kijelzőn, dupla koppintással pedig újból kitehető teljes kijelzőre a videó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!