Szoftverfrissítés teheti tönkre a Nike okoscipőjét

nike adapt bb okoscipő önbekötős cipő
Nike Adapt BB
Vágólapra másolva!
Csak az androidos appját használók panaszkodnak a problémára.
Vágólapra másolva!

A múlt héten limitált példányszámban piacra került a profi kosarasoknak szánt Nike Adapt BB okoscipő. A lábbeli önbekötős, a cipőfűzőjét motor húzza és lazítja, a műveletet a cipőn lévő gombokkal és egy mobilappból lehet vezérelni. Emellett a lábbeli LED-ekkel világít is, a hangulatfényt a mobilappjain keresztül tudják testre szabni a tulajdonosaik.

Nike Adapt BB Forrás: Nike

A vezeték nélkül tölthető, 350 dolláros (nettó 98 ezer forintos) Nike okoscipő ugyan vadiúj dolog a piacon, de arra nem számítottunk, hogy pár nappal a forgalmazásának a kezdete után máris súlyos üzemzavar miatt kerül a hírekbe.

A cipő androidos appját használók egy ismeretlen méretű tábora az állítja, hogy az okoscipőhöz kiadott első szoftverfrissítés lényegében tönkretette a balos vagy a jobbos cipőjüket.

Az Apple iOS appot használók látszólag nem érintettek az ügyben, viszont az androidos panaszosok szerint a frissítés telepítése során hibát írt ki a mobilapp, azóta pedig a pórul járt cipőpárjuk valamelyik fele nem csatlakozik Bluetooth-on keresztül a mobiljukhoz, és a rajta lévő gombokkal sem tudják működésre bírni a benne lévő motort.

A hírek szerint egyes vásárlók a cipő gyári állapotba való visszaállításával képesek voltak megoldani a problémát, de nem minden vásárlónak volt ekkora szerencséje.

Hírünk írásáig a Nike nem kommentálta a helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!