Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra

nokia 6
aaaa
Vágólapra másolva!
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.
Vágólapra másolva!

A 2017 januárjában bemutatott és piacra dobott Nokia 6 továbbra is egy kifejezetten korrekt okostelefon, kizárólag a Snapdragon 430 lapkakészlete nevezhető kissé limitáltnak, bár ezt a kritikát a már a piacra dobásának az idején is megkapta a mobil. Eredetileg Android 7.1 rendszerrel került a boltok polcaira, majd a tavalyi év elején elérhetővé vált rá az Android 8.0, pár hónappal később pedig az Android 8.1 is.

Nokia 6 Forrás: Origo

Most újból szuper hírrel szolgált a Nokia 6-tal rendelkezőknek a HMD Global: a mai napon papíron megérkezett a készülékükre az Android 9 Pie rendszerfrissítés, így ha technikai okokból nem is most azonnal, de elvileg legfeljebb pár napon belül telepíthetik a legújabb Androidot. A vállalat kiemelte, hogy tartja magát az ígéretéhez, miszerint két éven keresztül minden mobilja megkapja az Android nagy frissítéseit.

A készülékkel rendelkezők a Beállítások alkalmazásban tudják manuálisan ellenőrizni, hogy telepíthető-e már a mobiljukra az Android 9 Pie, de természetesen a készülékeik idővel maguktól is ki fogják jelezni a rendszerfrissítés elérhetőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!