Itt a Qualcomm legújabb 5G-s modeme

Vágólapra másolva!
Az első még meg sem jelent a piacon, de már itt a második-generációs 5G-s modem.
Vágólapra másolva!

Közelednek az első olyan okostelefonok, amelyek már támogatják az 5G-s hálózatokat. Sokban a Qualcomm Snapdragon X50 5G-s modemje lesz. A piacon viszont még nem jelent meg ez a chip.

Ez viszont nem állította meg a Qualcommot abban, hogy máris bemutassa a második-generációs 5G-s modemet. Itt a 7 nm-es technológiával készülő Snapdragon X55 5G-s modem, amelynek az elméleti maximum sebessége 7 és 3 Gbps (letöltés és feltöltés).

Forrás: XDA

Míg az X50 egy kizárólag 5G-s modem, addig az X55 már az LTE Cat 22-t is támogatja, valamint a 3G-s és a 2G-s hálózatokat.

Jelenleg a világ elég kevés részét fedik le 5G-s hálózatok, így az LTE-támogatás elengedhetetlen egy mobilban. A jó hír az, hogy az X50 modemmel szerelt okostelefonokban az SoC gyári LTE-támogatást kínál. Az X55 viszont sokoldalúbb alkalmazást tesz lehetővé a következő készülékekben. Ráadásul használható autókban, IoT eszközökben is. Ennek a chipnek ráadásul a hatékonysága és az átviteli sebessége is jobb. Tényleges készülékekben az év végén debütálhat.