Titkos menekülőcsúszdája lehet Mark Zuckerbergnek

Facebook's creator US Mark Zuckerberg waves before speaking on the opening day of the 2015 Mobile World Congress (MWC) in Barcelona on March 2, 2015. Phone makers will seek to seduce new buyers with even smarter Internet-connected watches and other wireless gadgets as they wrestle for dominance at the world's biggest mobile fair starting today. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt leléphet az irodából a Facebook alapítója.
Vágólapra másolva!

Kevés izgalmasabb dolog van az épületek szándékosan elrejtett ajtóinál és helyiségeinél, a titkos járatok mindig képesek beindítani az emberek fantáziáját. Az efféle titkok persze általában a gazdagok és a híresek ingatlanjaiban szoktak felbukkanni, hiszen nekik vannak olyan ellenségeik, akik felettébb hasznossá tudják tenni az épületek titkos struktúráit.

Forrás: AFP/Lluis Gene

A Business Insider most egy igazán érdekes sztorival állt elő: a Facebook főhadiszállásán állítólag található egy titkos csúszda Mark Zuckerberg közvetlen közelében, amely segítségével a közösségi portál alapítója vészhelyzet esetén gyorsan és angolosan távozni tud az irodából.

A csúszda titkos csapóajtaja elvileg egy golyóálló üveges, pánikgombos konferenciaszobában van, és az épület alatti mélygarázsba vezet.

A forrás szerint Mark Zuckerberg védelméről dedikált testőrök gondoskodnak a munkahelyén, gyakorlatilag körbeveszik az irodában. Ettől függetlenül az avatatlan szemek számára elsőre nem feltétlenül nyilvánvaló a jelenlétük, hiszen ők is asztaloknál ülnek, és szándékosan olyan ruházatot viselnek, hogy beleolvadjanak a környezetbe.

A Facebook évente 10 millió dollárt, azaz 2,8 milliárd forintot költ Mark Zuckerberg és a családja védelmére.

Zuckerberg cége nem kívánta kommentálni a Business Insider információit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!