Kalóz felirattal adta a Csernobil-sorozatot a svájci Sky

kihalt hotel
Hotel Polisszja, Pripjaty, Ukrajna. Az akkor 10 éves szállodát a várossal együtt evakuálták a csernobili atomerőmű 1986-os balesetekor. Ma katasztrófaturisták mennek fel a tetejére, hogy megnézzék onnan a kihalt várost.
Vágólapra másolva!
A slusszpoén, hogy félig az anyacége felelt a nagy sikerű produkcióért.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek legnagyobb tévés szenzációját az HBO és a Sky csernobili katasztrófáról készült sorozata jelentette, még az internetes influenszerek is elindultak Pripjatyba szelfiket és erotikus képeket készíteni, hogy meglovagolják a hullámokat. Ezt a jelenséget a sorozat készítője részben elítélte: Craig Mazin a helyi idegenforgalom fellendülésének örül, de felszólította a katasztrófaturistákat, hogy tanúsítsanak tiszteletet.

Hotel Polisszja, Pripjaty, Ukrajna. Az akkor 10 éves szállodát a várossal együtt evakuálták a csernobili atomerőmű 1986-os balesetekor. Ma katasztrófaturisták mennek fel a tetejére, hogy megnézzék onnan a kihalt várost. Forrás: Shutterstock/ TravelParkaMonkeyMatt

A sorozat kapcsán most kellemetlen helyzetbe került a Sky svájci leánya, az országban a produkciót forgalmazó csatorna az internetről letöltött, a sorozatepizódok kalóz másolatai alapján készült rajongói felirattal tette elérhetővé a részeket az online videostreamelőjében. Az epizódok elején még az Addic7ed.com forrásmegjelölést is benne hagyta az ügyben illetékes kollégája.

A félig saját gyártású sorozatához feliratot letöltő tévécsatorna mostanra mind a kalóz felirattól, mind pedig a saját tettétől elhatárolódott.

A Sky Switzerland szerint nagyon magasak a kalózkodásellenes sztenderdjei, így eltávolította a problémás feliratokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!