Jelszót kérő mappát kap a OneDrive felhőtárhely

Horizontal
A demonstrator puts his hand on a fence with padlocks left by prisoners during a demonstration in front of the Metris prison on June 24, 2016 in Istanbul. The United States expressed deep concern about basic freedoms in its ally Turkey after the arrest of three free speech activists. Reporters Without Borders Turkey representative Erol Onderoglu, journalist Ahmet Nesin and rights activist Sebnem Korur Fincanci were charged on Monday with "terrorist propaganda". / AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Csak külön hitelesítés után lehet majd hozzáférni a tartalmához.
Vágólapra másolva!

A népszerű felhőtárhelyek mindegyike támogatja a kétlépcsős hitelesítést, a bekapcsolása után a bejelentkezéskor a név és jelszó mellett egy SMS-ben kapott vagy mobilappal generált kódot is meg kell adni. Ennek köszönhetően a támadók hiába ismerik az áldozataik belépési adatait, nem tudnak bejelentkezni a „feltörni" kívánt fiókjaikba, hacsak nincs teljes hozzáférésük a mobiljaikhoz, vagy a vészfeloldó kódjaikhoz.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Ozan Kose

A kétlépcsős hitelesítést a Microsoft-fiók is támogatja, az aktiválása után bármely szolgáltatásába való bejelentkezéskor meg kell adni az egyszeri kódot, így többek közt a OneDrive felhőtárhely is védetté válik. Viszont a Microsoft úgy döntött, hogy egy lépéssel továbbmegy, és létrehoz egy különösen védett mappát a OneDrive-on belül a felhasználók számára.

A normál mappáktól eltérően ennek a megnyitásakor a felhasználóknak újból hitelesíteniük kell magukat, a lehetséges opciók között megtalálható az ujjlenyomat-olvasás, az arcfelismerés, a PIN megadása, továbbá az SMS-es vagy mobilappos hitelesítőkódok beírása.

A funkció hullámokban fog elérhetővé válni a következő hónapokban, és persze a OneDrive mobilos, számítógépes, és böngészős változata is támogatni fogja.

Az újdonságban az a ráció, hogy amennyiben a felhasználó mondjuk bekapcsolta a számítógépe és a OneDrive közti adatszinkronizációt, akkor a számítógépe elé leülő személy képes lehet kutatni az állományai között.

Az extra védelemmel ellátott mappába betehetőek a különösen érzékeny fájlok, ezzel elejét véve a problémának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!