Erőszakos frissítgetésbe kezd a Microsoft

microsoft windows 10 november 2019 update
Windows 10 November 2019 Update
Vágólapra másolva!
Elkezdi átállítani a tavaly őszi Windows 10-et használókat a legújabb rendszerre.
Vágólapra másolva!

Hamarosan nagyon sokan megkapják majd a legújabb Windows 10 November 2019 Update (1909) rendszert a számítógépeikbe, méghozzá akár tetszik, akár nem. A Microsoft bejelentette, hogy megkezdte a tavaly ősszel kiadott, majd súlyos problémák miatt hetekre visszavont Windows 10 October 2018 Update-et (1809) használók automatikus átállítását a legújabb Windows 10-re.

Windows 10 November 2019 Update Forrás: Microsoft

Az erőszakoskodás oka, hogy a tavaly őszi Windows 10 általános terméktámogatása 2020. május 12-én meg fog szűnni, a kérdéses dátum után már csak a nagyvállalatok kapnak majd hozzá biztonsági frissítéseket. Éppen ezért is cég minél előbb át kívánja állítani a rendszert használókat az éppen legújabb Windows 10-re, nehogy biztonsági frissítések nélkül maradjanak.

Az egy évvel ezelőtti Windowst használók számára jó hír, hogy a frissítési folyamat a döntő többségnél várhatóan sima lesz.

Természetesen aki kontrolláltabb körülmények között végezné el a Windows 10 November 2019 Update-re való átállást, az manuálisan is elindíthatja a frissítési folyamatot, vagy teljesen tisztán is telepítheti a rendszert, az ehhez szükséges segédprogramok innen tölthetőek le.

Az AdDuplex adatai alapján október végén a Windows 10-es számítógépek 25 százalékán futott a tavalyi őszi Windows 10.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!