Nokia okostévé kerül piacra Indiában

nokia flipkart okostévé 4k
Nokia 55 hüvelykes 4K okostévé
Vágólapra másolva!
Android TV operációs rendszert futtat a prémium modell.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg sokan nem tudják, de még a múlt évezredben a Nokia foglalkozott televíziók készítésével, most pedig Indiában visszatér a legelső lapostévéjével. Az utóbbi állítás mögé érdemes odaképzelni egy apróbetűs szövegre utaló kis csillagot: valójában szinte semmi köze sincs a finn gyártónak a termékhez, helyette az indiai Flipkart kereskedelmi portál csak meglicencelte rá a márkanevet. A tévét valójában egy ismeretlen cég tervezte és gyártja a megrendelésére.

Nokia 55 hüvelykes 4K okostévé Forrás: Flipkart

Ettől függetlenül nem tűnik rossznak a készülék: az IPS kijelzője 55 hüvelykes és 4K felbontású (3840×2160 pixeles), ráadásul a panel támogatja a HDR10 szabványt, és Dolby Vision minősítéssel is rendelkezik. A panel 400 nit fényerőre képes, és a mobilokhoz hasonlóan képes a környezeti fény alapján automatikusan állítani a fényerőt.

Ha minden igaz, akkor az Android TV 9.0 rendszerű készülék hangzására sem lehet panasz, a JBL segített implementálni a 24 wattos hangrendszerét.

Nokia 55 hüvelykes 4K okostévé Forrás: Flipkart

A Nokia okostévé forgalmazása december 10-én kezdődik majd Indiában, a bevezető ára pedig 41 999 rúpia lesz, ami olyan 176 ezer forintnak felel meg. Viszont az első, és minden bizonnyal rendkívül limitált készlet elfogyása után a jelek szerint 70 999 rúpiára, azaz 298 ezer forintra ugrik majd az ára.

Sajnos a tévé szinte garantáltan nem lesz kapható Indián kívül, nem érdemes számítani az európai piacokon való felbukkanására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!