Búcsúzik a Linuxtól és a macOS-től a Rocket League

psyonix epic games rocket league videojáték
Rocket League
Vágólapra másolva!
Technikai okokkal magyarázza a fejleményt a Psyonix.
Vágólapra másolva!

Továbbra is rendkívül népszerű a 2015-ben óriási szenzációt kiváltott Rocket League, a játékban távirányítós autókkal kell focizni, egyjátékos és többjátékos móddal is rendelkezik. Jelen pillanatban meghökkentően sok platformon van jelen, a szokásos Windows, PlayStation 4 és Xbox One trió mellett Nintendo Switch-en, továbbá Linux és macOS rendszerű számítógépeken is futtatható.

Rocket League Forrás: Psyonix

Sajnos ez nem sokáig marad így, a fejlesztő Psyonix tájékoztatása alapján március elején a Linuxtól és a macOS-től is búcsút vesz a játék. Akik ezeken a platformokon játszanak, azok a támogatás megszűnése után már csak egyjátékos módban játszhatnak vele, továbbá lemondhatnak a mikrotranzakciós vásárlásokról és a jövőbeli kiegészítőkről.

Persze a Steam jóvoltából továbbra is jogosultak lesznek játszani a Rocket League teljes értékűen támogatott, windowsos változatával.

A Psyonix magyarázata szerint a platformoktól való búcsúzásnak technikai okai vannak, a játékmotor fejlesztései miatt aránytalanul nagy nyűggé vált a Linux és a macOS támogatása, ezek szerint a kérdéses rendszereken nem játszanak elegen a Rocket League-gel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!