Meglepetéssel készült a Facebook

laptop notebook internet bögre kávé tea iroda
Vágólapra másolva!
Érdemes minél előbb átnézni egy magánszférával kapcsolatos aloldalt.
Vágólapra másolva!

Világszerte elérhetővé vált a Facebook még tavaly tavasszal bejelentett, legújabb adatvédelmi funkciója. A Facebookon kívüli tevékenység névre keresztelt új oldalon áttekinthetőek az olyan aktivitások, amelyek során webhelyek vagy appok adatokat szolgáltattak Mark Zuckerberg cége számára arról, hogy mit is tettek a felhasználók a felületeiken, az információk sejthetően személyre szabott reklámozásra használhatóak fel.

Forrás: Burst / Pexels

„Mik azok a Facebookon kívüli tevékenységek?
A Facebookon kívüli tevékenységek között olyan információk szerepelnek, amelyeket vállalkozások és szervezetek a hozzájuk kapcsolódó aktivitásaidról megosztanak velünk. Az aktivitások közé tartozik például a webhelyük felkeresése vagy az alkalmazásukba való bejelentkezés a Facebookkal. Nem tartoznak a Facebookon kívüli tevékenységek közé az olyan ügyféllisták, amelyek használatával vállalkozások ügyfelek egyedi csoportjának releváns hirdetéseket jelenítenek meg.

Hogyan kapta meg a tevékenységet a Facebook?
Amikor felkeresel egy webhelyet vagy használsz egy alkalmazást, ezek a vállalkozások vagy szervezetek üzleti eszközeink használatával meg tudnak osztani velünk a tevékenységeiddel kapcsolatos adatokat. Ezeket a tevékenységeket a használati élményed testre szabására használjuk fel, például az érdeklődésednek megfelelő hirdetések megjelenítésére. A vállalkozásoktól és szervezetektől azt is megköveteljük, hogy üzleti eszközeink használata előtt tájékoztassák az embereket" – olvasható a leírásában.

A múltbeli tevékenységek törölhetőek, továbbá teljesen letiltható a jövőbeli tevékenységek rögzítése. Aki nem szeretné teljesen kikapcsolni, az egyenként is letilthatja a listájában szereplő források jövőbeli adatküldését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!