A Galaxy Z Flip kijelzője is sérülékeny

samsung galaxy z flip okostelefon
Samsung Galaxy Z Flip
Vágólapra másolva!
Csak mutatóban van védőüveg az érintőkijelzőn.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy Z Flip kagylómobil bejelentésekor a Samsung kiemelte, hogy az új telefon kijelzőjét üveg védi a mechanikai sérülésektől, a tetején egy műanyag védőréteggel. Ez jól hangzik, hiszen a Galaxy Fold megjelenítőjét még teljesen műanyag védte, ami kellemetlenül sérülékenynek bizonyult.

Samsung Galaxy Z Flip Forrás: Samsung

A hétvégén jelentős érdeklődés alakult ki a Galaxy Z Flip kijelzővédelme körül, a JerryRigEverthing bántalmazási tesztje alapján nem úgy tűnt, mintha bármiféle üveg is védené a megjelenítőt. Végső soron ugyanolyan sérülékenynek bizonyult, mint a Galaxy Foldé.

Mostanra tisztázódott a helyzet, a Samsung állításának megfelelően tényleg van üveg a külső védőműanyag alatt, azonban a német Schott által szállított termék csak 30 mikrométer vastag, azaz 16× vékonyabb a tipikus kijelzővédő üvegeknél.

Ez érthető, hiszen a Galaxy Z Flip esetében kettéhajthatónak kell lennie az üvegnek. Viszont felmerül a kérdés, hogy mennyi értelme volt az üveg használatának, ha a készülék megjelenítővédelme semmivel sem jobb, mint a Galaxy Foldé.

További érdekesség, a kagylómobil egyik tulajdonosánál a legelső szétnyitás alkalmával eltört középen a kijelzővédelem, és a fotó alapján maga a panel is. Nem világos, hogy mi okozta a problémát, ám felmerült a kérdés, hogy lehet-e hozzá valami köze a hideg időjárásnak.

Remélhetően nem, hírünk írásáig a Samsung nem reagált a szerencsétlenségre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!