Engedhet a versenyhatósági nyomásnak az Apple

apple iphone 11 pro max okostelefon smartphone apple store
Apple iPhone 11 Pro Max
Vágólapra másolva!
Átállíthatóvá válhatnak az iOS alapértelmezett appjai.
Vágólapra másolva!

Az androidos készülékek után iPhone-t vásárolt fogyasztóknak csúnya meglepetés lehet, hogy az Apple meghökkentően versenyellenes praktikát folytatva nem engedi a harmadik felektől származó alkalmazásokat alapértelmezettnek beállítani. Emiatt például ha valaki rákoppint egy e-mailben kapott linkre, akkor az általa preferált böngésző helyett a Safariban nyílik majd meg a kívánt weblap, vagy éppen egy weblapon található e-mail-címre koppintva a Mail alkalmazás töltődik be a Gmail helyett.

Apple iPhone 11 Pro Max Forrás: Apple

A Bloomberg értesülései szerint a vállalat európai és egyesült államokbeli hatósági vizsgálatok miatt már hajlik rá, hogy lehetővé tegye a sajátjaival rivális alkalmazások alapértelmezettként való beállítását a mobileszközein.

Emellett a HomePod is kaphat egy frissítést, ami lehetővé teheti, hogy közvetlenül fussanak rajta a Spotifyhoz hasonló alkalmazások.

A források szerint ha tényleg enged a nyomásnak az Apple, akkor a fogyasztóvédelmi és versenyügyi szempontból jelentős előrelépést hozó változtatások idén ősszel válhatnak elérhetővé az iOS 14-ben és a HomePod rendszerszoftverében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!