Ebből a mobilból fogyott tavaly a legtöbb

jony ive tim cook apple iphone xr
Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekor
Vágólapra másolva!
Tarolt az egyik kedvezőbb árú iPhone a globális piacon.
Vágólapra másolva!

Kiválóan szemlélteti az Apple rendkívüli helyzetét az Informa Tech és az IHS Markit részleges összeolvadásából létrejött Omdia piackutató cég legújabb jelentése, amely szerint a tavalyi évben a világ tíz legnagyobb számban eladott okostelefonjából öt iPhone volt, ráadásul az első két helyen az Apple mobiljai végeztek.

Forrás: Apple

A piackutató cég szerint a 2018-ban elérhetővé vált iPhone XR-ből tavaly 46,3 millió darab talált gazdára, míg a másodikként befutott iPhone 11-ből 37,3 milliót vásároltak a vevők, azaz óriási fölénnyel nyert az Apple egyik olcsóbbnak mondható készüléke.

További érdekesség, hogy a toplistát az androidos oldalról képviselő Samsung és Xiaomi legjobban fogyó készülékei mind belépő- vagy középkategóriásak voltak, míg 2018-ban még gond nélkül felfért a listára a drága Galaxy S9 és Galaxy S9 Plus.

A világszerte legnagyobb mennyiségben értékesített mobilok 2019-ben és 2018-ban Forrás: Omdia

Feltűnhet még, hogy az Apple és a Samsung készülékein kívül 2018-ban és 2019-ben is csak egy-egy másik gyártó tudott betörni a toplistára, tavalyelőtt a Huaweinek, míg tavaly a már említett Xiaominak sikerült a bravúr.

A Huawei listáról való lekerülésének jó eséllyel az USA vs. Kína adok-kapok az elsődleges oka, hiszen a gyártó nem tudta a tervezett módon frissíteni a nemzetközi piacon a termékkínálatát, plusz a vevők egy része is ódzkodott a már kapható eszközeinek a megvásárlásától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!