Zenefeltöltési funkciót kapott a YouTube Music

youtube music
Feltölthetőek a számítógépen tárolt zenekollekciók a YouTube Music streamelőbe
Vágólapra másolva!
Nem kell előfizetni a dalok reklámmentes és offline hallgatásához.
Vágólapra másolva!

Széles körben elérhetővé vált a YouTube Music egy jó eséllyel sokak számára érdekes funkciója, mostantól kezdve a böngészős felületén keresztül a felhasználók feltölthetik bele a FLAC, M4A, MP3, OGG, és WMA formátumú zenekollekciójukat a számítógépükről. A feltöltésük után a számok nem jelennek meg azonnal a Könyvtár felületen, várni kell az elérhetővé válásukra, továbbá kizárólag a feltöltőjük játszhatja le a dalokat.

Feltölthetőek a számítógépen tárolt zenekollekciók a YouTube Music streamelőbe Forrás: Origo

A feldolgozásuk után a számok elérhetőek a zeneszolgáltatás webes felületéről és mobilappjából, ingyenes felhasználói fiókkal (Premium-előfizetés nélkül) is lejátszhatóak reklámmentesen, letölthetőek offline hallgatásra. A funkció működésével kapcsolatos részletek áttekinthetőek a YouTube Music magyar nyelvű súgóoldalán.

A hamarosan lekapcsolásara kerülő Play Zene szolgáltatásból átemelt funkcióval kapcsolatban két részlet nem világos, ezekről nincs szó a súgóoldalon, tapasztalati úton pedig a hírünk írásáig nem sikerült fényt derítenünk rájuk: mennyi zenét lehet feltölteni a szolgáltatásba, továbbá a FLAC-ok átkonvertálódnak-e valamiféle veszteséges tömörítést használó formátumba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!