Külső robotváz segítheti a felépülést akár egy stroke után is

eksogt exoskeleton robotváz
EksoGT exoskeleton
Vágólapra másolva!
Csökkenhet a felépülési idő egy gerincvelő-sérülés vagy stroke után.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal rendezték meg Magyarországon a Digital Health Summit elnevezésű digitális egészségügyi szakmai fórumot február 27-én. A Vodafone Magyarország és globális partnere, az Ekso Bionics itt mutatta be napjaink egyik legfejlettebb digitális egészségügyi megoldását, az exoskeletont. A robottechnológiára épülő, hordható külső váz hatékony segítséget nyújthat például egy stroke-ot követő végtag-bénulás rehabilitációja során, nagyban rövidítve a terápiával töltött időszakot.

EksoGT exoskeleton Forrás: Ekso Bionics

Az Ekso Bionics mesterséges vázaiba a Vodafone IoT megoldását építették be, ennek köszönhetően az orvosokhoz azonnal eljutnak az eszköz által összegyűjtött adatok, akik így hatékonyabban tervezhetik a jövőbeni gyakorlatokat azok pontos hatásának ismeretében. Az IoT szenzorok által továbbított adatok mélyebb betekintést engednek az eredményes terápiák folyamatába és

hamarabb kiszűrhetők segítségükkel az eredménytelen kezelések.

Az egészségügyben emellett különösen nagy hatása lehet 5G hálózat megjelenésének, hiszen a minimális késleltetésnek köszönhetően a távdiagnosztikai megoldások és a távsebészet elterjedését is lehetővé fogja tenni a jövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!