Koronavírusos az internet egyik atyja

vint cerf internet alapító
WASHINGTON, DC - JULY 17: Vinton Cerf, vice president and chief internet evangelist for Google and member of the National Science Board, testifies as editor in chief and senior vice president of Scientific American Mariette DiChristina looks on during a hearing before the Senate Commerce, Science and Transportation Committee July 17, 2014 on Capitol Hill in Washington, DC. The committee held a hearing on "The Federal Research Portfolio: Capitalizing on Investments in R&D." Alex Wong/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Vint Cerf a közösségi médiában hozta nyilvánosságra a hírt.
Vágólapra másolva!

Az életnél is nagyobbnak tűnő karakterek sem immunisak a koronavírusra, a legendás Vint Cerf a twitterén jelentette be, hogy pozitív lett a COVID-19-tesztje. A 76 éves tudós a jelenlegi formájában ismert internet egyik atyja, többek közt az eszközök közti kommunikációra használt TPC/IP protokoll részbeni megtervezésével járult hozzá a világ megváltoztatásához.

Vinton Cerf Forrás: AFP/Alex Wong

A jelenleg a Google-nek dolgozó Cerf nem árul el részleteket: a megfertőződésének a tényén kívül csupán annyit közölt, hogy gyógyulófélben van. A közösségi médiás bejelentése alatt természetesen rengeteg szervezet és híres személy kívánt neki mielőbbi gyógyulást, többek közt a Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA) is, ennek a finanszírozásával dolgozott annak idején az említett protokollon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!